Opvliegers

Tachtig tot negentig procent van de vrouwen in de overgang heeft last van overgangsklachten. In Nederland zijn maar liefst twee miljoen vrouwen in de overgang, maar toch rust er nog een taboe op deze klachten. 

Symptomen overgang

Bent u in de overgang? Dan herkent u de volgende symptomen:

– Opvliegers
– Nachtelijk transpireren
– Gewichtstoename
– Een onregelmatige menstruatie
– Stemmingswisselingen
– Haaruitval
– Slaapproblemen
– Gevoelens van angst en somberheid
– Hartkloppingen
– Opvliegers

Het ongemak van opvliegers, hier kan elke vrouw over mee praten. Wanneer u een opvlieger heeft, krijgt u het plotseling heel warm en begint u hevig te transpireren, uw gezicht en hals worden vaak rood. Meerdere keren per dag breekt het zweet dan uit. Het is een bekend verschijnsel bij vrouwen in de overgang.

Behandeling tegen opvliegers

Via de huisarts of gynaecoloog is een deel van de vrouwen geholpen met hormonale medicatie. Wanneer uw klachten toch blijven aanhouden of wanneer u geen hormonale medicatie mag of wil hebben, kunt u in aanmerking komen voor een nieuwe behandelmethode. Deze is in de Verenigde Staten ontwikkeld en Excellent Care Clinics gebruikt deze techniek nu ook, als één van de eersten in Nederland. U heeft alleen een doorverwijzing van uw huisarts of medisch specialist (gynaecoloog) nodig.

Meer informatie?

Neem contact op met velsen@excellentcareclinics.nl of hilversum@excellentcareclinics.nl of bel naar onze kliniek in Hilversum: 085-0479271 of naar onze kliniek in Velsen-Noord: 085-0479273.

Meer informatie?

Neem contact op met velsen@excellentcareclinics.nl of hilversum@excellentcareclinics.nl of bel naar onze kliniek in Hilversum: 085-0479271 of naar onze kliniek in Velsen-Noord: 085-0479273.

ER IS GEEN WACHTLIJST

U wordt direct geholpen

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u dezelfde week nog geholpen worden.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.